2006/09/19

[politika] orbán viktor nyilatkozata

Na, végre megszólalt Orbán Viktor is a vasárnapi események óta először. Hmmm... Hát Orbán tényleg nem egy tökös legény, másfél-két nap gondolkodás után ennyit bírt kihozni magából?

Bár végülis nem rossz, nagyjából ez az egyetlen dolog, amit csinálhatott. Mert mi mást lehetne, mint az október 1-i eredményeket megpróbálni felhasználni arra, hogy megbuktassa a kormányt. Végül is nem lesz nehéz azt mondani, hogy ők nyerték meg, mert tulajdonképpen mérhetetlen az önkormányzati választás eredménye. Aztán majd lesz "korlátozott mandátumú szakértői kormány", persze, ahogy azt Viktor elképzeli... És ő majd megmondja, hogy mit kell csinálni, naná. Bár nem tudom, hogy a Gyurcsány szemére vetett, a "múlt hibáit takargató megszorító csomag" helyett (amit azonnal vissza kell vonni, ugye...) mit akar csinálni? 14. havi nyugdíjat, meg TB-járulék csökkentést, meg a Matolcsy "felpörgetjük-a-gazdaság-belső-motorját" orbitális baromságait? Viktor, viccelsz-bolondozol?

Szóval, Orbán Viktor menekül előre, ugyanolyan ész nélküli módon, mint eddig. Nem baj, legalább addig ne legyenek újabb ilyen éjszakák. És hogy október 1 után mi lesz, az más kérdés. Lehet, hogy Orbán elhiszi azt, amit mond, de szerintem nem valószínű. Nem fog, nem akar ő most hatalomra kerülni... A piszkos munkát valakinek meg kell csinálni, és azt Orbán nem akarja.

Nincsenek megjegyzések: