2006/05/02

[gazdaság] pannon kiscica

Olvasta valaki az Élet és Irodalomban megjelent Bauer-Bokros-Csillag-Mihályi cikket? Vélemény?
Bokros Lajos-Bauer Tamás-Csillag István-Mihályi Péter: Utolsó esély

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez olyan, hogy hermetikusan zárt laboratóriumi körulmények között ma már nem durranás a hisgefúzió vagy a levitáció (az a lebegö izé, aminek nem jut eszembe a neve). Próbálnád meg otthon így ellátni elektromossággal a kedvenc olvasólámpád, vagy a kedvenc puntókádat! Nna ennyit a cikkröl.

bonafidesupraman írta...

Értelmezzem ezt úgy, hogy úgy gondolod, nagyon fiskális szemléletűek a javaslatok, és nem tartod megvalósíthatónak, vagy elég jó megoldásnak? :)

Névtelen írta...

Elöbbi. Legalábbis nem mindegyiket. Pl az (köz és felsö) oktatásra vonatkozókat; szja; kht-k, közalapítvány stb ügye; önkormányzatok; pártok; privatizáció. Hja meg az eü. chipkártya. Agylobot kaptam töle.
Tehát kb a fele. Ne vicceljünk már, hogy ez közgazdaságilag értelmezhetö, meg okos. Maximum okoskodás az ilyen dumák miatt: ".. és minden nap kisbusszal odaszállítani..."

bonafidesupraman írta...

Na, erről érdemes lenne vitatkozni. :) Én a javaslatok többségét jónak tartom - más kérdés, hogy nem tudom elképzelni, hogy tizedannyi önkormányzat legyen, pedig nem lenne az sem annyira rossz ötlet. És persze úgy gondolom, hogy vannak olyan javaslatok, amelyek pénzügyileg jók, de más szempontból nem, tehát valahogy kellene kompenzálni az intézkedések negatív hatását.

Az iskolabuszos rendszert pedig kifejezetten támogatnám. Nem hiszem el, hogy jó a gyereknek, ha ragaszkodunk ahhoz, hogy ne menjen nagyobb település nagyobb iskolájába, és ezért szomszédos falvakban legyenek összevont osztályok, ahelyett, hogy a két településnek lenne egy iskolája. De persze a polgármesterek sírnak, hogy meghal a településük, ha az utolsó értelmiségi is elköltözik. Pedig annak a településnek már régen rossz, és nem két-három tanár jelenléte fogja megóvni a települést a kihalástól.

A felsőoktatást pedig szerintem tényleg fizetőssé kellene tenni, erről már négy éve is jókat vitatkoztam az eduport fórumában. :)

Névtelen írta...

http://index.hu/gazdasag/magyar/megszor06052/
("Kedves olvasóink, Önök bokrosabbak Bokrosnál, szociális érzékenységük a nullához közelít. Ha elengednénk a pórázukat, nyugdíjasokat és politikusokat kergetnének a földekre dolgozni, az államtitkárokat oroszlánokkal falatnák fel, a minisztereket milliárdosok kínozhatnák halálra. Gyurcsány Ferenc hátradőlhet, nincs az a megszorítás, amit ne üdvözölne a nép. Szavazóink mertek nagyot álmodni: 1200 milliárdos megszorítást, 200 ezer közalkalmazott kirúgását és az önkormányzatok kétharmadának megszüntetését várják a kormánytól.")

bonafidesupraman írta...

Elolvasom majd alaposabban, de hülyeség az egész... Mi értelme van egy olyan kérdésnek, hogy "Ön mennyit vágna két év alatt?", vagy "Ön hány közalkalmazottól szabadulna meg?"