2006/05/09

[személyes] hétvége, ami elmúlt, meg ami jön

A hétvége nagyon jó volt, bár keveset aludtunk csütörtök éjjel is - a !Deladap koncert miatt - meg péntek éjjel is. Pénteken azért nem tudtuk kialudni magunkat, mert szombaton kora hajnalban kellett mennünk Lilla ballagására. De azért jó volt. És persze még szombaton haza kellett jönnünk, mert ugye van, aki vasárnap is dolgozik. :( Na jó, ezúttal nem én. :)

Tegnap elvittem Puntókát szervizbe, szilentblokk, lengéscsillapító, akku csere, elektromos izé, kipufogódob csekkolás... És csak holnap vagy holnapután kapom vissza a drágám, addig marad a BKV-zás. Az elmúlt négy évben nem buszoztam/villamosoztam annyit, mint tegnap meg ma.

Már csak 5 nap, és indulunk Velencébe. :) Vasárnap este érünk oda, hétfőn és kedden velencézünk, szerdán átmegyünk Firenzébe, onnan pedig vasárnap jövünk haza. Firenzéből meg kirándulunk, Lucca, Pisa, és Siena is terítékre kerül. Eszünk finom tésztákat, iszunk finom borokat, és kíváncsi vagyok, hogy a firenzei csirkemell spárgás rizottóval ugyanolyan isteni finom-e, mint a Liszt Ferenc téren a Karmaban.

A szállás le van foglalva, a velencei (illetve helyette a mestrei) viszonylag olcsó, a firenzei meg elég drága, de hát egyszer élünk, ugyebár, és lefoglaltunk egy szép villában szállást, a városközponthoz elég közel.

Azon is gondolkodtam, hogy jó lenne elmenni egy olasz focimeccsre; választhatunk az utolsó fordulóból a Treviso - Udinese (éppen útba esne, 25 km-re Mestrétől) és a Chievo - Firenze között. Sajnos ez utóbbi az indulás napján plusz 250 km autózást jelentene, és délután 3-ra kellene Veronában lenni. Pedig sokkal szívesebben nézném meg.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Puntóka mennyit ment, hogy lengéscsillapítót kell rajta cserélni?

Weben kerested az olasz szállásokat?

bonafidesupraman írta...

115.000 km-nél tartunk, kevesebb mint négy év alatt. Azt mondta a szerelő, hogy bemérette, és az egyik hátsó már nagyon a határérték közelében van. És nekem fontos a biztonság. :)

A szállásokat a weben kerestem, a www.world66.com meg a romeby.com címekről kindulva.

Névtelen írta...

A 115 tényleg sok négy évre... (meg a lengéscsillapítónak is :-))

Köszi a címeket, én is tervezek kirándulást Firenze, Róma meg Nápoly környékén. Bár az év még kérdéses. :-)

bonafidesupraman írta...

Mestreben a Hotel Delfinoban voltunk, kettőnknek 60 EUR/éjszaka; korrekt szállás volt, a Velencébe menő 4-es busz a szálloda előtt állt meg. :) Firenzeben meg a Hotel Villa Azalee-ben szálltunk meg, a főpályaudvartól 2 percre, de elég közel a városközponthoz. Ez már húzósabb volt, egy éjszaka 100 EUR, plusz a parkolási költség egy közeli garázsban, ami 21 EUR/nap. Mindkettő három csillagos, de a Villa Azalee egy szép régi villából átalakított szálloda, nagyon szép saját kerttel, és a szoba berendezése is stílusos volt. :)

Névtelen írta...

Mihez illően stílusos? :)

bonafidesupraman írta...

Jut eszembe, a főnöknőm - akinek utazási ügyekben is hihetetlenül jó ízlése és nagy tapasztalata van - azt mondaná erre, hogy ez 3 külön út. Mert mindegyik minimum 3-4 nap, sőt Firenze és Toszkána legalább egy hét (szerintem is). Olaszországot pedig eddig 5 külön úton járta be, és még mindig vannak helyek, ahová el kell mennie. :) Nápoly környéke is gyönyőrű, ők Amalfiban voltak egyszer így 4 napra, és olyan elragadtatva jött vissza... Pedig tényleg nincs olyan kontinens, amelyen ne járt volna, Japán, Kína, Thaiföldtől kezdve Dél-Afrikáig, Brazíliáig, Peruig...

bonafidesupraman írta...

A villa jellegéhez illően stílusos. :)

bonafidesupraman írta...

Itt a szálloda linkje: linkje, és itt egy nem túl jól sikerült kép a mi szobánkról.

Névtelen írta...

Ez aztán tényleg nagyon romantikus... kösz a linkeket.
A főnöknődnek igaza van, a három vidék min. 3x3 vagy 4 nap. (Ezért is terv egyelőre.)