2004/02/06

[személyes] miért e blog?

Ahogy növekedik a blogom "látogatottsága", egyre többen kérdezik meg, hogy miért csinálom ezt a blogot. Nos, nem egyszerű a válasz... Elég sok motívum található az indoklásban.

Egyrészt jó játék, hobbi. Van egy honlap, amelyet olyanná alakítok ki, amilyenre akarom és tudom, annak függvényében, hogy mindezt megvalósítani mennyi időm és energiám van. És itt arról írok, amiről csak jólesik. Van ebben valami exhibicionizmus, természetesen, hiszen örömöt okoz, ha mások látják.

Sokat segít abban is, hogy kapcsolatokat teremtsek; amit nem mondhatok el magamról IRL, azt leírom itt on-line. Ez azért sem elhanyagolható szempont, mert sokat dolgozom viszonylag zárt körben, és így nehéz új embereket megismerni; a net erre is kiválóan alkalmas. Érdekes, hogy minél jobban vállalom magam, annál több pozitív visszajelzést kapok a környezetemtől; "kifizetődő" őszintének, nyitottnak lenni, mert az emberek értékelik. :-)

Gyakran van olyan, hogy "beleszeretek" egy-egy gondolatomba, érvelésembe, vita során kifejtett nézetemre, és ezeket szeretem megörökíteni. Igaz, ilyen eddig nem volt túl sok a blogomban, de majd erősítem ezt a funkcióját.

És végül, szeretnék még képeket feltenni. Ennek az a feltétele természetesen, hogy többet fotózzak. Elő a géppel!!!