2005/07/27

[nyaralás] 1. nap, szerda

Nem volt könnyű elindulnunk. A hétvégét anyukáméknál töltöttük (ő lesz Pufi cicaszittere, amíg mi nyaralunk), és csak hétfőn jöttünk vissza Pestre, így a hétfői indulás lehetősége eleve kilőve. Na meg pénteken jöttünk rá, hogy "Basszus, nincs is útlevelünk!" Szóval hétfőn még azt is meg kellett csináltatni, és akkor keddre maradt egy csomó bevásárolnivaló. Igaz, ebben már hétfőn is jeleskedtünk, a Springfieldben 30 ezer forintot költöttem, jórészt csak "akciós" termékekre. Vettem egy már régóta kinézett kis dzsekit: piros, a karján fehér-kék-fehér csíkokkal, isteni. Cica arra is rábeszélt, hogy nagyon jól állna egy kis oldaltáska nekem, mindenképp vegyük meg. Ezüst színű, piros feliratokkal, áhhhh. Mikor fog vajon elmúlni a piros korszakom? :-) Vettünk Cicának is fürdőruhát, másnap meg napszemüveget nekem - természetesen ez is piros, legalábbis a kerete.

A kedd estét közös "pocolással" és Jóbarátok-nézéssel töltöttük, és úgy terveztük, hogy éjfélkor felkelünk, 1-2 körül meg elindulunk, reggel Plitvicén vagyunk, megnézzük, majd megyünk tovább Dubrovnik, Ulcinj irányába, és ahol ér az este, ott szállunk meg.

Ehhez képest 4.20-kor indultunk, végig jó ütemben haladtunk, a plitvicei tavakról is lemondtunk, inkább érjünk mielőbb a tengerhez. Szóval: 4.20 Budapest, 6.43 Letenye, 8.11 Zágráb Ljubjana/Rijeka elágazás, 8.47 Bosiljevo 2, 11.26 Zadar 2, 12.40 Split, 14.35 Drvenik. Drvenik előtt 20 km-el döntöttük el, hogy inkább a vrboskai nudista kempingben kezdjük el a nyaralást, onnan majd továbbmegyünk Montenegróba, ha kedvünk lesz hozzá. Így szépen beálltunk a kompra várakozók sorába. Dögmeleg volt, a várakozás közben persze már lógattuk a lábunkat a tengerbe. A Sućuraj és Vrboska közötti útszakaszt imádom: két autó egymás mellett alig fér el, hatalmas szakadékok mellett halad az út, korlát sehol, és persze nem múlhat el nyaralás úgy, hogy ezen a szakaszon ne előzgessek, ráhozva Cicára a frászt. :-)

A kempingben gyorsan találtunk egy szimpatikus helyet, kb. 10 m-re onnan, ahol tavaly voltunk, egy idős német pár mellett. Felállítottuk a sátrat, aztán átmentünk a kemping éttermébe nézni a Debrecen - Hajduk meccset. A pincér srác - aki tavaly is ott dolgozott - természetesen Hajduk mezben szolgált fel. Szegény fiúnak nem volt sok öröme, nem elég, hogy nem nézhette végig a meccset, de a Loki nagyon jó játékkal 3-0-ra nyert, szinte hihetetlen. Félidőben, 2-0-nál már azzal tette le elém az Ožujsko-t, hogy "You win", pedig nem volt kiírva ránk, hogy a Debrecennek szurkolunk. A meccs végén csak annyit mondott, hogy "You were much better", és hiába vigasztaltuk, hogy hátravan még 90 perc a Poljudban... Megpróbáltuk a borravalóval vigasztalni. :-)

Nincsenek megjegyzések: