2005/07/31

[nyaralás] 5. nap, vasárnap

Reggel mindketten rosszkedvűen ébredtünk, alapvetően azért, mert a sátorban lehetetlen dugni. Azon túl, hogy napközben 1-2 perc alatt csupa víz leszel, ha befekszel, és a matrac is elég kényelmetlen erre a célra. Szóval magasan volt mindkettőnk FUX-indexe*... Már azon gondolkodtunk, hogy elmegyünk inkább Montenegróba, és ott veszünk ki egy szobát. Aztán kimentünk a partra, Cica kiválasztotta a "legrejtekesebb" öblöt, és elkezdte simogatni magát előttem, én meg fotóztam őt... Hamar előkerült a vibri is a táskából, és amikor Cica elélvezett, a gépemen a kártya is betelt. :-) Egy perccel azután, hogy befejezte, már előkerültek a búvárkodók, meg a kis csónakok is, így kénytelen voltam rejtegetni a farkam; aztán amikor volt két perc nyugi, Cicát beleültettem, és nekem sem kellett sok, hogy elélvezzek. Imádom Cicát, amikor ilyen szexi, kis kurvás. :-)

Este megint Jelsán vacsiztunk, előételnek dalmatinski pršutot ettünk. Uhhh, az a sonka, egyszerűen fennséges... Nem értem, hogy Magyarországon miért nem lehet ilyeneket kapni. Sajtokban, illetve húsfélékben is annyira szűk a kínálat otthon, hogy az szinte érthetetlen. A magyarok többsége trappistára van kondícionálva: a nagy szupermarketekben tele vannak a bevásárló kocsik trappista sajttal, mert a trappista, az a SAJT. Borzasztó. Volt már olyan, hogy beszélgettem valakivel, mondtam neki, hogy nagyon szeretem a sajtokat, erre megjegyezte az illető, hogy igen, ő is szereti őket, szokott néha venni camembert sajtot. Ahhh... Ínyenc vagy, vazzeg... Nem az a baj, hogy nem eszik mindenki 7.000 Ft-os roquefortot, de van millióegy fajta sajt, és a trappista csak egy közülük, és a többség semmilyen mást nem ismer ezen, meg a camemberten, a füstölt karavánon, és a fetán kívül. Mostanában én sem veszek már annyiféle sajtot, rám hullámokban törnek a korszakok; rákattanok egy-egy ízre, és akkor minden második napon képes vagyok azt enni, utána meg hónapokig, évekig nem. De hogy ne csak a sajtkínálatot fikázzam, ugyanez a helyzet a felvágottak, húsfélék terén is; kívánom a húst, de a szupermarket polcai között állva néha tényleg elkap a hányinger. Sok-sok hús, és semmit sem kívánok abból, amit látok.

Éjszaka a sátor előtt a szokásos napvégi program következett, elnyúltam a székben, felbontottam egy Ožujsko sört, és rágyújtottam egy cigire...

* - Megjegyzés: a FUX-index a "dughatnékom van" érzés kifejezője. A maximum érték a 10, az ezzel ellentétes a -10. Erica Jong a - ha jól emlékszem - Félelem a repüléstől című könyvében mond valami olyat a nőnemű főhős, hogy amikor pornófilmeket néz, az első tíz percben azonnal dugni akar; tíz perc után soha az életében nem dugna többet. Na, kb. ezeket az érzéseket fejezik ki a 10 és a -10.

Nincsenek megjegyzések: