2005/07/29

[nyaralás] 3. nap, péntek

Idegen helyen - pláne kempingben - első alkalommal elmenni vécére... Ööö, eléggé szenvedős dolog. :) Még a nyolcvanas években olvastam Moldova György könyvét a teherautósofőrökről, és az egyik kamionos mesélte, hogy ő azért hagyott fel a külföldi fuvarokkal és ment el taxizni, mert nehezen viselte, hogy sosem szarhat a saját vécéjébe. Hát, ha még maradt bennem akkorra valami abból a gyerekkori álomból, hogy kamionos leszek, és egy nagy amerikai kamionnal végigszelem egész Amerikát a keleti parttól a nyugatiig, ott és akkor nyomtalanul elpárolgott belőlem.

Folytattuk a tegnapi nagysikerű programunkat; punyultunk egész nap, egy darabig a sátor előtt, majd a parton. Ez az igazán jó a nudista kempingben: reggel kijössz a sátorból, nem kell azon gondolkodni, hogy mit vegyél fel, és nincs is ennél természetesebb érzés, mint meztelenül mászkálni, fetrengeni egész nap.

Este bementünk Jelsara, vacsiztunk. Én ezúttal plješkavica-t ettem, amiről kiderült, hogy ugyanaz, mint a čevapčići, csak más formájúra sütik a húst. Utána a Jelsa fagyizóban kértünk két fagyikölteményt. Sajnos a csoki egészen rossz volt, ellenben a pincér pasi műsora felejthetetlen. Az egész terasz csak az ő magánszámait figyelte, és bár nagyrészt horvátul ökörködött, a mimikája önmagában nagyon élvezetes volt.

Nincsenek megjegyzések: